SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsikoli (Hamsili Ekmek)
Hamsikoli (Hamsili Ekmek)
Güncelleme tarihi:
22 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsikoli (Hamsili Ekmek) Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg tuzlanmış hamsi
600 gr pazı
Yarım demet taze soğan
4 pırasa
150 gr tereyağı
4 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı kuru nane
4 su bardağı su ya da süt
Tuz
Hamsikoli (Hamsili Ekmek)
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün.
Pazıların saplarını kesin. Taze soğanları temizleyin. Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın.
Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mısır ununu bir kaba eleyin.
Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
MasterChef Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Fırın Yemekleri
Hamsi Tarifleri
Öğle Yemeği
Balık Yemekleri
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut