Hamsi Güveç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip halka halka doğrayın. Patatesin kabuğunu soyup irice rendeleyin.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Pazı yapraklarını irice doğrayın.
  3. Sebzeleri ve hamsileri geniş bir kaba alıp karıştırın. Su, tuz ve defneyapraklarını ilave edip tekrar harmanlayın.
  4. Hamsili sebze karışımını güveç kaplarına paylaştırın.Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Et Tarifleri Hamsi Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer