Fırında Tekir (Kağıtta Tekir)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vücudu pembe veya kırmızı renkte olan tekir, genellikle 50-80 gram ağırlığındadır. Ortalama 15-25 cm aralığında olan tekir balığı, 'barbunya balığı' olarak da bilinir. Her mevsim kolayca bulabilmek mümkündür. Omega 3 bakımından zengin olan bu balık, zihinsel gelişimi destekler. Unutkanlık problemlerine karşı hafızayı güçlendirir. Genellikle ızgarada veya fırında pişirilir. Peki, kağıtta tekir nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa kağıtta tekir tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ballı soyalı somon, kremalı levrek buğulama ve hamsili pilavı deneyebilirsiniz.

Fırında Tekir (Kağıtta Tekir) Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Tekir (Kağıtta Tekir)

Nasıl Yap��lır Fotoğrafları Gizle

  1. Temiz bir buzdolabı poşetine mısır unu ve tuzu alıp karıştırın. İçine 5-6 tekir balığını atıp poşeti sallayarak balıkların unlanmasını sağlayın.
  2. Fazla ununu silkeleyin. Tüm balıkları aynı şekilde hazırlayıp ayçiçeği yağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  3. Balıkların yanına dilimlenmiş domates ve limon dilimleri de ekleyin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında balıklar kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  5. Temizlenip, yıkanmış ve kurutulmuş taze soğanları bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile hafifçe yağlayın.
  6. Sıcak ızgara üzerinde her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika pişirin.
  7. Balıkları servis tabağına alıp ızgara soğan ve dilimlenmiş limonla birlikte servis yapın.
  8. Fırın tepsisi yerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hangi mevsimde hangi balık yenir yazımıza göz atarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut