Fırında Çinekop
Selin Hıdır
207 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denizin tazeliğini sofralarınıza taşıyan, kolay hazırlanabilir ve lezzet dolu bir tarif! Zeytinyağı, limon ve sarımsakla marine edilen çinekop, fırında hafifçe pişirilerek yumuşak ve sulu bir doku kazanıyor. İşte fırında çinekop tarifi:

Çipura Izgara tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fırında çinekop kaç kaloridir?

Bir porsiyon fırında çinekop 265 kaloridir.

Fırında Çinekop Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Çinekop

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırında çinekop tarifi için öncelikle fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
  2. Çinekopları temizleyin ve iyice yıkayın. İçini ve dışını tuz ve karabiberle ovun.
  3. Bir kabın içinde zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi karıştırın. Çinekopları bu marinadın içine yerleştirin ve en az 20 dakika bekletin.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya zeytinyağı ile yağlayın. Çinekopları fırın tepsisine yerleştirin. Limon dilimlerini çinekopların üzerine ve yanlarına yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında çinekopları 20-25 dakika pişirin. Balığın üzeri altın rengi alana kadar pişirmeye devam edin.
  6. Fırından çıkan çinekopları aldıktan sonra üzerine taze kekik veya maydanoz serpin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çinekopun yanına taze maydanoz, roka veya taze nane yaprakları ekleyerek renkli bir sunum yapabilirsiniz.
  • Çinekopun yanına, roka, marul ve cherry domates gibi malzemelerle hazırlanan hafif bir salata sunabilirsiniz. 
  • Yanında hafif sotelenmiş sebzeler (brokoli, havuç, kabak) veya buharda pişirilmiş sebzeler ile zenginleştirebilirsiniz.
  • Eğer acı sevenler varsa, yanında acılı sos veya tartar sos sunarak seçenekler sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çinekop alırken taze olmasına dikkat edin. Taze balığın kokusu yoktur ve derisi parlak olmalıdır.
  • Çinekopları marinasyonda en az 20 dakika bekletin, ancak daha uzun süre bekletmek lezzeti artıracaktır. Dışarıda bekletmeyin, buzdolabında dinlendirin.
  • Fırın tepsisinin yağlı kağıtla kaplı olması veya yağlanmış olması, balığın yapışmasını önler ve temizlik kolaylığı sağlar.
  • Çinekopun pişirme süresi, balığın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Fazla pişirmek, balığın kurumasına neden olabilir; bu nedenle pişerken kontrol edin.
  • Sarımsağı çok ince doğramak veya ezmek, lezzetin daha iyi dağılmasını sağlar. Eğer sarımsak tadını çok sevmiyorsanız, miktarını azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Balık Yemekleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut