İnsan sağlığı için çok faydalı bir besin olan balık, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Omega 3 bakımından zengin olan balıklar, zihinsel gelişimi desteklemesiyle de bilinir. Bu yüzden kış aylarında haftada en az 1 kez balık tüketmek son derece önemlidir. Balığı kızartma olarak tüketmek istemeyenler için nefis bir tarifimiz var. Fırında balık, bol limon sosu ve sarımsak ile hazırlanan bir yemektir. Tarifte, levrek, mercan ve çipura balığı kullanabilir veya mevsimine göre sevdiğiniz balık türlerini tercih edebilirsiniz. Balık kokusunun mutfağa yayılmasını önlemek için mutlaka defne yaprağı kullanın. Listedeki malzemeler hazırsa, fırında balık tarifi için detaylara geçelim.
Hangi balık, hangi mevsimde yenir sayfamızdan balık çeşitlerinin ne zaman tüketilmesi gerektiğine dair bilgi alabilirsiniz. Fırında somon ve fırında levrek tarifine de mutlaka göz atın.