İlk olarak pirinçler ılık su ile ıslanır. Levrek fileto haline getirilir.
Kafası, kuyruğu, kılçığı balık suyu yapmak için kullanılır.
Lezzet arttırmak için balık suyuna havuç, soğan, kereviz sapı eklenir.
1 adet pancar ayrı tencerede haşlanmaya bırakılır.
Soğanlar ve biberler jülyen doğranır tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile diri kalacak şekilde sotelenir en son ıspanaklar eklenir ve 1 kepçe balık suyu ile çektirme işlemi yapılır.
Tuz, karabiber ile lezzetlendirilir.
Haşlanan pancar püre kıvamına getirilir.
Bir başka tavaya zeytinyağı eklenir.
Bir yemek kaşığı yemeklik soğan ve pirinç kavrulur.
Sıcak suda şişen kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane ilave edilir yarım kepçe balık suyu ilave edilir.
Suyunu çekince bir tutam maydanoz bir tutam dereotu, üç dört damla limon suyu eklenir.
Hazırlanan bu iç ile 1-2 yemek kaşığı levrek filetonun üstüne koyulur ve streç yardımıyla sarma işlemi yapılır.
10 12 dakika arası buharda pişmeye bırakılır.
Un, su ve tuzdan yapılan makarna hamuru kıvamında bir hamur elde edilir spiral şekli verilerek 180 derece de kızarana kadar beklenir.
Servis ederken altta ıspanak yatağı etrafında pancar püresi ve spiral kıtır hamur içinde levrek sarma yerleştirilir.