Çinekop Buğulama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lüfer balığının 11-15 cm'lik haline çinekop denir. Balık çeşitleri arasında çok sevilen çinekop, ülkemizde en çok Marmara ve Karadeniz'de görülür. Çinekop buğulama, sebzeler ile birlikte pişirilen oldukça lezzetli bir yemek. Kış aylarında hem sağlık deposu, hem de oldukça lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, çinekop buğulama tam size göre. Çinekop buğulama için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için asma yaprağında çinekop, yaprak çinekop ve kağıtta çinekop tariflerine göz atabilirsiniz. 

Çinekop Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

Çinekop Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. 
  2. Soğan, havuç ve patates halka halka doğranır. 
  3. Tepsiye havuç, patates ve soğan dizilir. Üzerine balıklar dizilir ve dilimlenmiş limon aralarına koyulur. 
  4. Sarımsak ezilir. Zeytinyağı içerisine sarımsak, tuz, karabiber koyularak iyice çırpılır ve balıkların üzerinden gezdirilir.
  5. Fırın tepsisinin üzeri bir yüzü yağlı kağıt bir yüzü alüminyum folyo ile kapatılır. 
  6. 190 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.  
  Püf Noktası
  • Bu tarife 1 bardak su ekleyerek, kapağı kapalı şekilde tencerede de yapabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Akşam Yemeği Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut