Brudet
Selin Hıdır
130 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Brudet, özellikle Akdeniz ve Adriyatik mutfağında popüler olan bir balık yemeğidir. Genellikle çeşitli deniz ürünleriyle yapılan, zengin bir sos içinde pişirilen bir yemektir. İşte klasik bir brudet tarifi:

Karides Scampi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon brudet kaç kaloridir?

Bir porsiyon brudet 230 kaloridir.

Brudet Tarifi İçin

Malzemeler

Brudet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brudet yemeği için öncelikle soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Önce soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  3. Doğranmış domatesleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sebze suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  4. Balıkları, karidesleri ve midyeleri ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları da ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  5. Brudet yemeği servise hazır. İnce doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Brudet’in sosunu emmesi için yanına çıtır taze ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz.
  • Servis ederken yanında limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurt, özellikle sarımsaklı versiyonu, brudet’in yanında güzel bir denge sağlar.
  • Zeytinyağlı enginar veya zeytinyağlı dolma gibi mezelerle birlikte sunmak, çeşitlilik katacaktır.
  • Servis sırasında üzerine ince doğranmış maydanoz veya taze kekik serpebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Taze balık kullanmak, brudet’in lezzetini artırır. Levrek, çipura veya diğer beyaz etli balıkları tercih edebilirsiniz.
  • Tuz ve baharatları tadına göre ayarlamak önemlidir. Balık ve deniz ürünleri için taze otlar maydanoz, kekik kullanmak, yemeğe tazelik katar.
  • Pişirme sırasında su eklerken, sıcak su kullanmak yemeğin sıcak kalmasını sağlar ve pişme süresini etkiler.
  • Deniz ürünlerini aşırı pişirmemeye dikkat edin. Balık ve karides, kısa sürede pişer ve fazla pişirilirse sertleşebilir.
  • Pişirdikten sonra brudet’i birkaç dakika dinlendirmek, tatların birbirine geçmesini sağlar.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut