Barbun Tava
Barbun Tava
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Temmuz, Ekim ayları arasında oldukça lezzetli olan barbun balığı, tam mevsimindeyken tüketmeye ne dersiniz? Halk arasında barbun olarak bilinen bu balığın gerçek ismi, 'barbunya'dır. Ilıman denizleri seven barbun, orta büyüklüktedir. Dışının kırmızıya yakın bir renkte olması, diğer balık türlerinden ayrılmasını sağlar. Lezzetli ve pratik barbun tava için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için barbun ve barbun buğulama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Barbun Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Barbun Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbun balığının pullarını ve içini temizleyin. 
  2. Ayrı bir kasenin içerisine karbonat, un, soda ve limon karışımından bir sos hazırlayın. 
  3. Barbunları temizledikten sonra unlayın, ardından hazırladığınız sosa bandırın ve kızgın yağda 3 dakika pişirin. 
  4. Kızaran barbun tavayı sıcak servis edin.
  Püf Noktası
  • Eğer mısır unu kullanmak istemezseniz normal un kullanabilirsiniz ya da yarı yarıya karıştırarak kullanabilirsiniz.
  • Balıkları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada kapari soslu levrek
Portakal Soslu Somon
Ton Balıklı Wrap
Somon Ceviche
Tavada lüfer
Arroz de marisco