Arroz De Marisco
Selin Hıdır
171 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Arroz de marisco, Portekiz mutfağının sevilen deniz ürünleriyle yapılan bir pilav yemeğidir. Bu tarif, deniz mahsulleriyle zenginleşmiş, lezzetli ve besleyici bir yemektir. İşte Arroz de Marisco (deniz mahsullü pilav) tarifi: 

Arros Negre tarifine göz atbilirsiniz.

Bir porsiyon Arroz de marisco kaç kaloridir?

Bir porsiyon Arroz de marisco 350 kaloridir.

Arroz De Marisco Tarifi İçin

Malzemeler

Arroz De Marisco

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karidesleri temizleyin, kabuklarını soyun ve içini çıkarın. Midyeleri yıkayıp, kapalı olanları kullanmayın. Kalamarları halka halka doğrayın.
  2. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezip, ince doğrayın.
  3. Kırmızı biberi doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
  4. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip, yumuşayana kadar kavurun.
  5. Kırmızı biberi ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  6. Domatesleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  7. Pirinci ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
  8. Karidesleri, midyeleri ve kalamarları ekleyin.
  9. Deniz mahsulleri suyu veya tavuk suyunu ekleyin ve safran veya zerdeçal ilavesi yapın.
  10. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  11. Pilav suyunu çekip deniz mahsullerinin piştiğinden emin olduktan sonra, taze doğranmış maydanoz ile süsleyin.
  12. Arroz de marisco servise hazır limon dilimleriyle birlikte sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Arroz de Marisco'yu, üzerine sıkarak lezzetini daha da artıracak limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Limon, deniz mahsullerinin taze ve hafif asidik lezzetini tamamlar.
  • Fırınlanmış ya da kızarmış ekmek, pilavın yanına mükemmel bir eşlikçi olabilir. Ekmekle birlikte pilavı yemeyi tercih edenler, soğuyan pilavın tadını daha da zenginleştirebilirler.
  • Hafif bir yeşil salata da iyi bir tamamlayıcıdır. Taze marullar, roka, salatalık, domates ve zeytinyağlı bir sos, ile servis edebilirsiniz.
  • pilavın yanına sarımsaklı yoğurt sosu veya mayonezli aioli sosu ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yemekte kullanılacak deniz mahsullerinin taze olmasına dikkat edin. Taze karides, midye, kalamar veya diğer deniz ürünleri, pilavın lezzetini belirleyici faktörlerden biridir. Dondurulmuş deniz mahsulleri kullanılacaksa, çözüldükten sonra fazla suyu süzülmelidir.
  • Arroz de Marisco için orta taneli pirinç veya baldo pirinç gibi pirinç çeşitleri tercih edilmelidir. Bu tür pirinçler, sıvıyı iyi çekerek pilavın tane tane olmasını sağlar.
  • Deniz mahsullerinin suyu, pilavın pişmesi için önemli bir bileşendir. Eğer deniz mahsulleri suyu bulamıyorsanız, sebze veya tavuk suyu da kullanılabilir. Pilavın suyunun tam olarak çekildiğinden emin olun, böylece pilavınız sulu ya da kuru olmaz.
  • Zerdeçal veya safran, Arroz de Marisco'ya karakteristik rengini verir. Safran kullanıyorsanız, safran telini az miktarda sıcak suda bekletip suyunu pilava ekleyin. Bu, pilavın renginin ve aromasının daha yoğun olmasını sağlar.
  • Deniz mahsullerini pişirme işlemine son aşamalarda eklemek en iyisidir. Çünkü deniz mahsulleri çabuk pişer ve aşırı pişmemelidir. Eğer erken eklenirse, tadı kaybolabilir.

Tarif Kategorileri

Yemek Tarifleri Balık Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer
Goan fish curry