Acılı Karides Tempura
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz ürünleri içerisinde yer alan karides, kabuklular sınıfındandır. İsteğe göre kızartma, haşlama ve güveç olarak sunulabilir. Karidese en çok yakışan malzeme ise sarımsaktır. Tempura, ise derin yağda kızartılmış sebze veya deniz ürünlerinden hazırlanan bir Japon yemeğidir. Tempura parçaları genellikle sosla birlikte sunulur. Peki, acılı karides tempura nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, atıştırmalık olarak sunulan acılı karides tempura tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak karidesli taco, kadayıflı karides ve tereyağlı sarımsaklı karides güveç tarifini deneyebilirsiniz.

Acılı Karides Tempura Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı Karides Tempura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak karideslerin kabuklarını ayıklayın ve sırt bölgesinde bulunan bağırsakları temizleyin.
  2. Mikroplardan arındırmak için, karidesleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Ardından bol suyla durulayın.
  3. Mayonez tenceresine elekten geçirilmiş nişasta, un, kabartma tozu, karabiber ve tuzu ekleyin.
  4. Malzemeleri karıştırırken soğuk sodayı da yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  5. Derin bir tencereye sıvı yağ koyarak ısıtmaya başlayın.
  6. Karidesleri hazırladığınız harcın içerisine atın ve harcın fazlasını çatal ile süzün.
  7. Karidesleri bekletmeden yağın içerisine atın ve kızartın. Bu işlemi hızlı uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  8. Tek seferde en fazla 3-4 adet karidesi pişirin.
  9. Sosu için; mayonez, sriracha ve susamı bir kabın içerisine alın.
  10. Malzemeleri karıştırdıktan sonra karidesleri kızgın yağdan çıkartın.
  11. Karidesleri servis tabağına alın. Sosu, küçük bir kaseye koyun ve taze soğanları ince ince doğrayın.
  12. Doğradığınız taze soğanları karidesin kenarlarına yerleştirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Karidesleri temizlenmiş alırsanız, daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
  • Yağı kızdırdıktan sonra karidesleri pişirin.
  • Birbirine yapışmalarını önlemek için tencere boyutuna göre tek seferde  en fazla 3-4 karidesi pişirin.
  • Karidesleri kızarttıktan sonra kağıt havluya koyun ve fazla yağını süzdürün.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Japon Mutfağı Yemekleri Atıştırmalık Kızartma Tarifleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut