Selanik Baklavası
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Selanik Baklavası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şurup için

Selanik Baklavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Şurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın..
  2. Bir su bardağı şeker, tarçın, karanfil ve ceviz içini bir kapta harmanlayın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine alıp baklavayı hazırlayacağınız tepsinin büyüklüğünde açın.
  3. Cevizli karışımın dokuzda birini serpiştirin. Kalan yufkalara da iç malzeme bitinceye kadar (toplam dokuz kat olacak şekilde) aynı işlemi uygulayın.
  4. Yufkaların üzerini büyük baklava dilimi şeklinde kesip kızgın tereyağını azar azar üzerine dökün.
  5. Orta sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarıncaya pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökün. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Hindistan cevizli Selanik tatlısı
Patlıcan pidesi