Bulguru yıkayıp küçük bir kaseye alın ve limon suyunu ilave ederek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Doğranmış sebzeleri bulgura ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırın ve bir salata kasesine alın.
Servis Önerisi
Üzerini marul yaprakları ile domates ve misket limon ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
Baharatları bulguru ıslattığınız esnada verirseniz baharatlar salatanız ile daha iyi özdeşleşecektir.
Bulguru ıslatırken kaynar suyun bulgurun üzerini hafif geçecek kadar ıslatmaya özen gösterin.
İçerisine nar ekşisi ve çeşitli baharatlar ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Suyu eklediğiniz ince bulgurun kapağını kapatırsanız suyu daha iyi çekecektir.