Hint mutfağının en ünlü ve çok sevilen yemeklerinden biri olan Biryani, tatlı ve baharatlı aromasıyla damakları şenlendiren, şık bir pilav yemeğidir. Bu geleneksel yemek, özellikle özel günlerde ve büyük kutlamalarda sofraları süsler. Doyurucu ve zengin içeriğiyle hem et hem de vejetaryen seçenekleriyle sunulan Biryani, dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahiptir. İşte biryani tarifi:
Bir porsiyon Biryani kaç kaloridir?
Bir porsiyon Biryani 480 kaloridir.
Pilav İçin:
Biryanın yanında cacık servis edebilirsiniz.
İnce doğranmış domates, salatalık, maydanoz, nane ve limon suyu ile yapılan bu serinletici salata, Biryani'nin yanında hafif ve taze bir seçenek sunar.
Hindistan'ın geleneksel ekmeklerinden biri olan naan veya roti, Biryani ile mükemmel bir uyum sağlar. Yanında servis edilen sıcak ekmekler, yemeğin tadını tamamlar.
Yoğurt bazlı serinletici bir içecek olan ayran, Biryani ile mükemmel bir eşleşme sunar.