Yukgaejang
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kore mutfağıyla özdeşleşen yukgaejang, baharatlı sığır çorbası olarak da bilinir. Yeşil soğan ve kıyılmış sığır eti, kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Baharatlarla zenginleştirilen bu yemek, eski zamanlarda Kore'nin kraliyet saray mutfağında servis edilirdi. Günümüzde tavuk etiyle hazırlanan versiyonları da mevcuttur. Malzemeler hazırsa, Kore usulü yukgaejang tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Kore mutfağı yemeklerine göz atın.

Yukgaejang Tarifi İçin

Malzemeler

Yukgaejang

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle havuç, biber ve etleri ince şeritler halinde doğrayın.
  2. Tencereye önce sıvıyağı ekleyin ve ısıtın. Ardından doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar soteleyin.
  3. Tencereye et dilimlerini ekleyin ve hafifçe kahverengileşene kadar kavurun.
  4. Üzerine toz biber, acı biber tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  5. Daha sonra doğradığınız havuç, yeşil ve kırmızı biberleri de ekleyerek birkaç dakika soteleyin.
  6. Ardından sırasıyla soya sosu, susam yağı ve balı ilave edin. 
  7. Üzerine et suyu veya sıcak suyu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
  8. Çorba kaynamaya başladığında kısık ateşe alın ve 20 dakika daha kaynamasına izin verin.
  9. Tüm malzemeler pişince, çorbayı kaselere alın ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Kore Mutfağı MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Japchae
Bulgogi
Hotteok (Kore Usulü Pancake)