Kardemummabullar
Selin Hıdır
74 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kardemummabullar, İsveç mutfağının en sevilen ve karakteristik tatlılarından biridir. Yumuşacık hamuru ve yoğun kakule aromasıyla kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirecek bu lezzetli çörekleri evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte size adım adım kardemummabullar tarifi:

Bal Kabaklı Kremalı Çörek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kardemummabullar kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kardemummabullar 330 kaloridir.

Kardemummabullar Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Dolgu İçin:

Üzeri İçin:

Kardemummabullar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kardemummabullar tarifi için öncelikle ılık sütü bir kaba alın, içine kuru mayayı ekleyip karıştırarak 5-10 dakika aktifleşmesini bekleyin.
  2. Mayalı karışıma eritilmiş tereyağı, şeker, tuz ve öğütülmüş kakuleyi ekleyip karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 5-10 dakika yoğurun.
  4. Hamuru bir kaba alın, üzerini temiz bir bezle örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Hamur iki katına çıkmalıdır.
  5. İç dolgusu için oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve öğütülmüş kakuleyi bir kapta iyice karıştırarak pürüzsüz bir dolgu hazırlayın.
  6. Mayalanan hamuru un serpilmiş bir tezgahta yaklaşık 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
  7. Hazırladığınız tereyağlı kakuleli dolguyu hamurun her yerine eşit şekilde sürün.
  8. Hamuru uzun kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın.
  9. Ruloyu 2-3 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ve dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  10. Tepsiye yerleştirdiğiniz ruloları 20-30 dakika boyunca üzeri kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakın.
  11. Mayalanan ruloların üzerine çırpılmış yumurta sürün ve üzerine şeker serpin.
  12. Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca, üzerleri altın rengi alana kadar pişirin.
  13. Fırından çıkan Kardemummabullar servise hazır, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında çırpılmış krema ya da vanilyalı dondurma ile sunarak tatlıyı biraz daha zengin hale getirebilirsiniz.
  • Ruloları fırından çıkardıktan sonra üzerlerine biraz pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Tatlı ruloları sıcak bir fincan kahve ya da çay ile servis edebilirsiniz.
  • Kardemummabullar en iyi fırından çıktıktan sonra hafif ılıkken servis edilir. Yumuşak dokusu ve taze kokusuyla çok daha lezzetli olur.
  Püf Noktası
  • Hamurun tam anlamıyla iki katına çıkması, hafif ve yumuşak bir doku elde etmek için önemlidir. Hamurun bulunduğu ortamın sıcak olmasına dikkat edin, eğer ortam serin ise hamurun mayalanması daha uzun sürebilir. Mayalanma süresi hamurun kalitesini doğrudan etkiler.
  • Kakulenin aroması oldukça baskındır. Eğer çok güçlü bir kakule tadı istemiyorsanız, miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca taze çekilmiş kakule kullanırsanız daha yoğun ve hoş bir aroma elde edersiniz.
  • Hamuru hazırlarken unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı, hafif ele yapışan bir kıvamda olması idealdir. Fazla un eklemek hamurun sert olmasına neden olabilir.
  • Şekillendirdiğiniz ruloların ikinci kez mayalanmasına izin vermek, kabarmalarını ve daha yumuşak bir sonuç elde etmenizi sağlar. İkinci mayalanmayı atlamamaya özen gösterin.
  • Yumurta fırınlanmadan önce ruloların üzerine sürüldüğünde güzel bir parlaklık sağlar. Daha çıtır bir üst katman isterseniz ruloların üzerine biraz toz şeker serpebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Çörek Tarifleri MasterChef Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kroppkakor