Paneer için;
- 250 gram Paneer (süzme peynir)
- 2 ila 2,5 yemek kaşığı ufalanmış veya rendelenmiş paneer, paneer yerine rendelenmiş peynir yerine kullanılabilir
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm - doğranmış
- 6 ila 8 kaju - ince kıyılmış veya 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kaju
- 1 veya 2 yeşil biber, doğranmış veya yaklaşık 1 çay kaşığı doğranmış yeşil biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı
- (Kişniş yaprakları)
- ½ yemek kaşığı kıyılmış nane yaprağı
- ¼ çay kaşığı toz kırmızı biber
- ½ çay kaşığı toz kimyon
- ¼ çay kaşığı tuz veya gerektiği gibi ekleyin
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ kızartmak için
Mısır Nişastası Ezmesi İçin;
- ½ su bardağı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı su
Soğan ezmesi için;
- 2 orta ila büyük boy soğan veya 150 gram soğan veya 1 su bardağı tepeleme doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 ila 5 yemek kaşığı su, kızarmış soğanları öğütmek için. gerekirse daha fazlasını ekleyin
Paneer Pasanda için Domates Salçası;
- 3 orta ila büyük domates veya 250 gram domates veya 1,75 su bardağı kabaca doğranmış domates
- 10 ila 12 kaju fıstığı - ikiye bölünmüş veya kabaca doğranmış
- tarçın
- 2 yeşil kakule
- 2 karanfil
- 1 su bardağı domatesleri haşlamak için su
Paneer Pasanda Sosu yapmak için;
- 1 ila 1,5 yemek kaşığı kızarmış yağ veya taze yağ
- ½ çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 defne yaprağı
- havanda ezilmiş veya 1 ila 1,5 çay kaşığı zencefilli sarımsak ezmesi
- ¼ çay kaşığı toz zerdeçal
- ½ çay kaşığı kaşmir kırmızı biber tozu
- ½ çay kaşığı Kişniş Tozu
- ¼ çay kaşığı Garam Masala
- ¼ ila ½ çay kaşığı şeker veya damak zevkine göre
- 1 çay kaşığı ezilmiş kasuri methi (kuru çemen otu yaprakları)
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı az yağlı krema, %25 ila %35 yağ
- 2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı süsleme için
- gerektiği kadar tuz