Besan Ladoo
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hint mutfağının geleneksel tatlılarının başında gelen besan ladoo, Hindistan'ın geleneksek festival ve kutlamalarında kendine yer bulur. Ladoo laddu ismiyle de bilinir. Yapımında un, sıvıyağ ve şeker kullanılır. Hindistan'ın en meşhur tarifleri arasında yer alan ladoo, kalabalık sofralarda ve dini törenlerde servis edilir. İsteğe göre fındık, kuru üzüm gibi malzemeler de eklenir. Hazırsa, Hint mutfağından besan ladoo nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Hint mutfağından nefis gulab jamun ve hint sütlacı tarifine göz atmayı unutmayın.

Besan Ladoo Tarifi İçin

Malzemeler

Besan Ladoo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tavanın içerisine sıvıyağı ekleyin ve hafif kızdırın.
  2. Yağın içerisine toz kakuleyi ekleyin ve kavurun.
  3. Ardından unu da ekleyerek güzelce karıştırın.
  4. Badem ve antep fıstıklarını robotta çektirerek küçük parçalar haline getirin.
  5. Un renk değiştirmeye başladığında ufalanmış badem ve fıstıkları üzerine ekleyin ve karıştırın.
  6. Unlu karışımı başka bir kasenin içerisine alın ve ılıyana kadar oda sıcaklığında bekleyin.
  7. Ilımaya başladığında pudra şekerini ekleyerek karıştırın.
  8. Hazırladığınız tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. 
  9. Avuç içinde yuvarlayarak servis tabağına dizin. 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hint Mutfağı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Rogan josh
Paneer Pasanda
Murgh Makani
Tandoori Tavuk Tikka
Gulab Jamun (Hint Tatlısı)
Kabuli chana (HİNDİSTAN)