Croque Monsieur
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
30 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan croque monsieur, jambon, peynir ve poşe yumurta ile hazırlanır. Kimi zaman yumurta güzelce çırpılarak tost ekmeğine yedirilir. Fransa'da geç kahvaltılar için tercih edilen bu yemek, aynı zamanda sokak lezzeti olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, croque monsieur için tarif detaylarına geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla French toast tarifine göz atmayı unutmayın.

Croque Monsieur Tarifi İçin

Malzemeler

Croque Monsieur

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tost ekmeklerinin bir tarafına hardal sürün. Üzerine cheddar peyniri, jambon ve tekrar peynir ekleyin.
  2. Peynirin üzerini hardallı bir dilim ekmek ile kapatın. Bu işlemi üç tost için de tekrarlayın. 
  3. Tostları üçgen olacak şekilde ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin. 
  4. Bir kapta yumurta, süt, muskat ve tuzu güzelce çırpın. Hazırladığınız karışımı tostların üzerine dökün ve güzelce yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek 10 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Şarküteri Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe