Chermoulalı Balık
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Chermoula, başta Fas mutfağı olmak üzere Tunus, Libya ve Cezayir mutfağında kullanılan bir turşudur. Genellikle balık yemeklerinde ve deniz ürünlerinde kullanılan chermoulanın ana malzemesi kimyondur. Chermoulalı balık yapımında levrek veya çipura kullanılabilir. Farklı tatlar denemek isteyenler için, chermoulalı balık tarifine geçebiliriz.

Fas köftesi ve tavuk etli tajin tarifine de göz atın.

Chermoulalı Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Chermoula sos için:

Balık için:

Chermoulalı Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kişniş ve maydanoz yaprakları ayıklanır. Blendera koyularak öğütülür. Blender kullanmak istemezseniz bir bıçak yardımıyla küçültebilirsiniz.
  2. Havanda sarımsak ve tuz dövülür. Ardından blenderdan geçirilen otlar yavaş yavaş havana koyularak dövülür. Baharatlar eklenir.
  3. En son limon suyu ve zeytinyağı eklenerek sos hazırlanır.
  4. Balık fileto tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Fırın tepsisine koyulur.
  5. Chermoula sos üzerine bir spatula yardımıyla sürülür. Dolapta 15 dakika dinlendirilir.
  6. Fırın 180 derede ısıtılır ve fırın ızgarasının hemen altındaki rafa balıklar koyulur.
  7. 10 dakika kadar pişirilir. Bu süreçte sık sık kontrol edebilirsiniz, balıkların pişme süresi balık türüne ve filetoların kalınlığına göre değişkenlik gösterir.
  8. Pişen balıklar tabağa servis edilir ve fırın tepsisine dağılan balığın suyu balıkların üzerlerine dökülür.
  9. Kalan chermoula sos ve limon ile servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Fas Mutfağı Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Kefta Tajine
Halwa Tmar
Fas köftesi ve chorizo güveç
Moroccan egg tagine
Hurmalı Fas Kurabiyesi
Ördek Pastilla