Vejetaryen Köfteler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vejetaryen Köfteler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Vejetaryen Köfteler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Taze fasulyeleri temizleyin. Patlıcan, kabak ve patatesleri soyup doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda haşlayıp süzün. Sebzeleri robotta ayrı ayrı ezip 4 çeşit sebze püresi hazırlayın.

Ekmek dilimlerini sütte yumuşatıp elinizle sıkarak ufalayın. Maydanozu kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içi, maydanoz, sarımsak, yumurta, kaşarpeyniri, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı dörde bölüp taze fasulye, patlıcan, kabak ve patates pürelerine paylaştırın. Her birini ayrı ayrı yoğurup köfte harcı haline getirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın. Her birini galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Sosu hazırlamak için, havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozu kıyın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı sote edip havuç ve domatesi ekleyin. Tuz, karabiber ve tozşeker ekleyip kavurun. Ocaktan alıp limon suyu ve maydanozu ilave ederek karıştırın.

Sosu servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte