Çorba, salata, turşu ve ana yemeklerin içerisinde kullanılan kerevizin ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleridir. Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında hasat edilen bu besin, uzun süre dolapta saklanabilir. İçeriğindeki minerallerin yüksek olmasının yanı sıra hafızayı güçlendirir ve kansızlığı giderir. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Anne sütünü arttırdığı için, hamilelere önerilen sebzelerin başında gelir. Genellikle çocuklar sevmese de, faydaları saymakla bitmeyen kereviz çorbası tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Kereviz Çorbası Kaç Kaloridir?
Kereviz çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Lif ve K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Terbiyeli kereviz çorbasını, saksı kebabı, zeytinyağlı pırasa ve bademli brüksel lahanası ile birlikte sunabilirsiniz.