- Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
- Mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın.
- Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın.
- Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sosu soğumaya bırakın.
- Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırında közleyip küp küp doğrayın. Zeytinleri dilimleyin.
- Mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Pizza hamurlarının üzerine fırçayla domates sos sürüp mozarella peyniri serpin.
- Zeytin, mantar, domates ve közlenmiş biberleri harmanlayıp hamurların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
- Tarifte ihtiyaç duyacağınız pizza hamuru ve pizza sosunu notlarınız arasına ekleyin.
Farklı tatlar için, pizza margarita tarifini deneyebilirsiniz.