Pirinçli Turşu Kavurma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pirinçli Turşu Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Pirinçli Turşu Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşil domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sudan geçirip süzgece alın. Soğan, sarımsak ve çarliston biberleri kıyın. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Yıkayıp süzün.
  2. Tencerede sıvıyağı kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  3. Üzerini örtecek kadar su ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pirinç, süt, tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp ince kıyılmış nane ile süsleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Geleneksel adı Ana hatun olan bu yemeği dilerseniz mevsiminde yeşil domatesle de yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Turşu Tarifleri

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte