Patlıcanlı Ekşili Çorba
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Ekşili Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Ekşili Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin.
  2. Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın.
  3. Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin.
  4. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın.
  5. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan ekşili çorba tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar Akdeniz Mutfağı Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte