Mısır Kaburga
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sağlık açısından birçok faydası bulunan mısır, birbirinden farklı çeşitlerle hazırlanabilir. Mısır kaburga ise özellikle veganlar için sunulan eşsiz bir lezzettir. Mayonezli sos ile birlikte sunulan mısır kaburga, mısırın küçük parçalar halinde pişirilmesiyle hazırlanır. Mısır kaburga yapımında, iki farklı pişirme işlemi uygulanır. Peki, nefis mısır kaburga nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mısır kaburga tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak haşlanmış mısır ve baharatlı mısır tarifini deneyebilirsiniz.

Mısır Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Mısır Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir adet mısırı tezgahın üzerine alın ve bıçağı üzerine dik bir şekilde yerleştirin.
  2. Başka bir bıçakla, mısırın üzerindeki bıçağa vurarak ortadan ikiye ayırın.
  3. Kalan parçaları da ortadan ikiye bölerek 8 adet küçük parça çıkartın.
  4. Mısırları sıcak suyun içerisine koyun ve 5-6 dakika haşlayın.
  5. Mısırı haşlanmış sudan çıkarttıktan sonra, kızgın yağa alın.
  6. Mısırı kızartırken üzerine kişniş, çok az kereviz tuzu, paprika, rendelenmiş eski kaşar peyniri ekleyin.
  7. Eski kaşar yerine rendelenmiş parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.
  8. Sosu için; Bir kabın içerisine 2 kaşık mayonez, yarım lime suyu ve bir kaşık acı sos ekleyin.
  9. Tüm malzemeleri karıştırarak sos kıvamı elde edin.
  10. Pişirdiğiniz mısırı mayonezli sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Atıştırmalık Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte
Fırında elma dilim patates