Kremalı Patates Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Patates Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Patates Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin.
  2. Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın.
  3. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
  4. Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar keşfetmek için, çorba tarifleri sayfamıza veya değişik çorba tarifleri yazımıza göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Çorbalar Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte