- Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin.
- Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın.
- Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
- Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
- Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yeni tatlar keşfetmek için, çorba tarifleri sayfamıza veya değişik çorba tarifleri yazımıza göz atın.