Kestaneli Ve Balkabaklı Kup
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Ve Balkabaklı Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi için:

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağını temizleyip dilimleyin. Tencereye alıp üzerine 1 bardak toz şeker ve yarım bardak su ilave edin.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
  3. Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın.
  4. 1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
  5. Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin.
  6. Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin. Mikserle çırparak soğutun.
  7. Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antep fıstığı ile süsleyin. Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte