Fırında Mantarlı Patates
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Mantarlı Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Mantarlı Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın.
  2. Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın.
  3. İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Mantarları süzün. Hazırladığınız sosun yarısını derin bir fırın kalıbına dökün. Patateslerin yarısını sosun üzerine döşeyin.
  5. Sırasıyla 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri ve pirinci serpiştirip mantar dilimlerini ekleyin.
  6. Kalan domatesli sosu üzerine gezdirip patates dilimleriyle işlemi tamamlayın. Kalan peyniri ekleyip tuz serpin ve üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. 2 kaşık sıvıyağını üzerine gezdirin.
  7. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  8. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve fırından alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte