Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve kabuklarını soyun.
  2. Kuru acur, dolmalık biber ve patlıcanı haşlayıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
  3. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı kıyın. Nane, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
  4. Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan, sarımsak ve fıstığı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Pirinci ekleyip karıştırın ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Rendelenmiş domates, biber salçası, kuşüzümü, nane, maydanoz, dereotu, sumak ekşisi, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
  6. Pirinç suyu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  7. Hazırladığınız iç malzemesiyle acur, dolmabiber ve patlıcanları doldurup tencereye dizin. Elma ve ayvaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin.
  8. Tenceredeki dolmaların üzerini elma ve ayva dilimleriyle kapatın. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Türk mutfağının gözdesi olan klasik zeytinyağlı biber dolması tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Dolma Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte