Pekmez, kuşburnu, incir, üzüm, dut veya keçiboynuzu gibi meyvelerin ezilmesi ve kaynatılması ile hazırlanır. Genellikle kahvaltı sofralarında veya tatlı tariflerinde kullanılır. Kan yapıcı özelliği sayesinde anemi hastalarına önerilir. Günlük potasyum, kalsiyum ve magnezyum ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılar. Malzemeleriniz hazırsa, enerji deposu olarak bilinen cevizli pekmezli dondurma nasıl yapılır birlikte görelim.
Üzeri için
Pekmezli Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Pekmezli Dondurma Kaç Kaloridir?
Muhteşem uyumuyla her zevke hitap eden tahinli ve pekmezli tariflere buradan göz atabilirsiniz. Yeni tatlar keşfetmek için pekmezli un helvası tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.