Kara Çuval Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kara Çuval Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Kara Çuval Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.
  2. Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  3. Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya bırakın. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
  4. Dilerseniz, tahinli un helvası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Tahinli ve Pekmezli Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Avokado Puding (+6 Ay)
Tahin
Karsambaç
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan