SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
Harnup Şerbeti
Harnup Şerbeti
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Harnup Şerbeti Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg Harnup (keçiboynuzu)
4 litre su
1 su bardağı pekmez
Harnup Şerbeti
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.
Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün. Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın.
Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin.
Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
İçecek Tarifleri
Yöresel Tarifler
Benzer Tarifler
Avokado Puding (+6 Ay)
Tahin
Karsambaç
Dut Pekmezi
Pekmezli dondurma
Tahinli köz patlıcan