Üzümlü Paskalya Çöreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzümlü Paskalya Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzümlü Paskalya Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayaya 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın.
  2. Eritilmiş mayayı ve yarım çay bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarması için ılık ortamda 1 saat kadar bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  3. Kabaran hamurun ortasını biraz açıp 2 yumurta ve margarini ekleyin. Pudra şekeri, mahlep, bir tutam tuz ve kalan yarım çay bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika daha bekletin.
  4. Hamuru bir kez daha yoğurup un serpilmiş zemine alın. İki eşit parçaya bölün. Parçanın birini tekrar ikiye bölün.
  5. Ancak biri diğerinden biraz daha küçük olmalı. Böylece birbirinden küçük üç farklı hamur elde edeceksiniz.
  6. Büyük hamuru bir parmak kalınlığında dikdörgen şeklinde açın. Uzunlamasına 4 şerit kesip saç örgüsü yapın ve yağlanmış tepsiye alın.
  7. Ortaboy hamuru da aynı şekilde açıp üç şerit kesin ve saç örgüsü yapıp tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.
  8. Son küçük parçayı açıp iki şerit kesin ve burgu yapıp en üste yerleştirin. Kalan yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürüp fırına verin.
  9. Üzeri kızarınca fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirin. Ilık olarak dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Kutlamaların neşesi olacak nefis paskalya çöreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye