Tahinli Ve Kuruyemişli Rulo Tatlı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Ve Kuruyemişli Rulo Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Tahinli Ve Kuruyemişli Rulo Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su ve sütü tencereye alıp ısıtın. Karışımı hamur yoğurma kabına alıp yaş mayayı ekleyin. Karıştırarak mayayı eritin. Ayçiçek yağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave edip yoğurun. Hamuru oda ısında üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. İç harcı için iri kırılmış ceviz, Antep fıstığı, kuru üzüm, küçük kesilmiş kuru kayısı ve tarçını bir kapta karıştırın. Hamurun üzerine hafifçe un serperek yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tahinli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine ayçiçek yağı sürüp yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye