Malzemeler
Süslemek için
Balkabağını ve kurutulmuş domatesleri küçük kareler şeklinde kesin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip balkabağı gibi doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp soğan, kurutulmuş domates ve biberleri hafifçe kavurun. Balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin. 1-2 kez çevirip sebze suyu, tarçın, muskat ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında tereyağını ilave edip ocağı kısın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavı demlendirin. Nane yaprakları ve Antep fıstıklarını ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Bal kabağı: Lifli meyveler kategorisinde yer alan balkabağı magnezyum, sodyum gibi madensel elementler açısından zengindir. Türk mutfağında yaygın olarak tatlısı yapılsa da farklı birçok tarifte de kullanılabilir.