Perde Pilavı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Perde Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç malzeme:

Perde Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin.
  2. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın. 
  3. Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.
  4. Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
  5. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 
  6. Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın.
  7. Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  8. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Hatay'ın yöresel yemeği olan firik pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Bayram Yemekleri Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye