On İki Gün Keki
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu keki alüminyum folyoya sarıp rutubetsiz bir ortamda bekletirseniz tazeliğini 12 gün boyunca korur.

On İki Gün Keki Tarifi İçin

Malzemeler

On İki Gün Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Margarini eritip tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma yedirin. 
  2. Un, hindistancevizi ve tarçını ekleyin. Kuru üzüm, kuş üzümü ve bademi ilave edip karıştırın. 
  3. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Sıcak fırında 25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Keki kalıptan alıp dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye