Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Derin bir kasede tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, ceviz, üzüm, şeker, yenibahar ve tarçını karıştırın.
  3. Hamurun üzerine az un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını sürüp meyveli malzemeyi serpin.
  4. Rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen kalıbın tabanına tereyağı sürün. Çörek hamurunu dilimleyip yan yana olacak şekilde kalıba dizin.
  5. 20 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Sos için limon suyu, su ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz çöreklerin üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çörek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye