SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Kuruyemişli Lokumlar
Kuruyemişli Lokumlar
Güncelleme tarihi:
29 Temmuz 2024
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kuruyemişli Lokumlar Tarifi İçin
Malzemeler
6 milföy hamuru
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
1 çay bardağı fındık
2 yemek kaşığı bal
Kuruyemişli Lokumlar
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Milföy hamurlarını 10 dakika oda ısısında bekletin ve yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin.
Minik silikon kek kalıplarına yerleştirin. Hamurların içlerine yarım çay kaşığı kadar fıstık ezmesi doldurun.
Üzerine fıstık ve fındık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kuruyemişlerin üzerine bal gezdirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Atıştırmalık
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Benzer Tarifler
Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye