Malzemeler
Üzeri için
Fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm çapında sığ bir kabın içine yağlı kağıt yerleştirin. Tereyağı ve şekeri bir kaseye alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Yağlı kağıt konmuş tepsiye elinizle bastırarak yayın. Üzeri için, küçük kesilmiş meyve şekerlemesi, badem, fındık, ay çekirdeği ve kabak çekirdeğini bir kaba alın. Balı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip veya şekilli bir kalıpla kesip servis yapın.
Bal: Çiçeklerin meyve tomurcuklarının gizlediği nektarın, arılar tarafından işlenerek peteklere dökülmesi olarak adlandırabileceğimiz bal, sayısız faydaya sahiptir. Kestane, narenciye, çam, yayla ve çiçek balı akla gelen ve sık tüketilen bal çeşitleridir.