Kuru Yemişli Ve Meyveli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Yemişli Ve Meyveli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Yemişli Ve Meyveli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Geniş bir kapta yüksek lifli diyet ekmek karışımı, maya, tuz ve ılık suyu karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. İri parçalar şeklinde kırılmış ceviz içi ve üzümleri ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamura yuvarlak şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine keskin bıçakla çizikler atın. Tepsinin üzerini nemli bir bezle kapatın ve 1 saat oda ısısında bekletin. Ekmeğin kurumasını önlemek için hamurun üzerine fırça ile su sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye