Kayısı Sosu Eşliğinde Bademli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Sosu Eşliğinde Bademli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Kayısı Sosu Eşliğinde Bademli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını minik minik doğrayıp derin bir kaba alın. Yumuşaması için bir süre oda ısısında bekletin.
  2. Toz şekeri ekleyip krema haline gelinceye kadar çırpın. Un, badem unu, kuru maya ve yumurtaları ilave edin.
  3. Mikserle topaksız bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. 
  4. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Isıya dayanıklı 6 küçük kalıbı yağlayın.
  5. Hazırladığınız hamuru kalıplara paylaştırın. Kalıpların üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırında 35-40 dakika pişirin.
  6. Ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. 
  7. Portakal suyu ile likörü bir kapta karıştırın. Kayısıları ilave edip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.
  8. İçinden 3 kayısıyı çıkarıp ince ince dilimleyin. Kalan karışıma süt kreması ve pudra şekerini ekleyip robotta çekin.
  9. Hazırladığınız sosu servis tabaklarına paylaştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp tabaklara yerleştirin. Dilimlediğiniz kayısılarla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye