İncirli, Antep Fıstıklı Ve Ballı Toplar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İncirli, Antep Fıstıklı Ve Ballı Toplar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İncirli, Antep Fıstıklı Ve Ballı Toplar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Antep fıstığı ve bademleri mutfak robotuna alıp ufalayın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğranmış incirlerle birlikte mutfak robotuna ekleyin. Robotu tekrar çalıştırıp malzemeleri biraz daha ezin. Portakal kabuğu, bal ve tarçını ilave edip bir süre daha mutfak robotunu çalıştırın. Karışımdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine hafifçe kakao serpip servis yapın.
Kuru incir: Kuru incir, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla tam bir sağlık deposudur. Geleneksel birçok tatlının yapımında kullanılan incirle reçel ve pekmez de hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye