Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasına bir çukur açın. Yumurta, tuz ve suyun yarısını ekleyin. Kalan suyu azar azar ekleyerek sert bir hamur yoğurun (hamur dinlenince yumuşar. Sertliği bu durum dikkate alınarak ayarlanmalı). Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bu hamurdan bir beze yapın ve 3-4 milimetre kalınlığında bir yufka açın. Yufkadan 6-7’şer cm’lik kareler kesin ve bunları hafif unlanmış bir beze dizin. Kesme işlemi bitince yufka parçalarının üzerini bezle örtün ve 1-2 saat bekletin. Suyu kaynatıp tuz ekleyin. Hamur parçalarını ilave edip 7-8 dakika pişirin. Çökeleği, çok kurumamasına dikkat ederek 160 derecede 15 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritin. Hamur parçalarının suyunu süzüp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirip ufalanmış beyaz peynir, ceviz ve çökeleği serpin. Servis yapın.