Cevizli Ve Elmalı Strudel
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Ve Elmalı Strudel Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Cevizli Ve Elmalı Strudel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çubuk vanilyayı uzunlamasına kabuğu kopmayacak şekilde kesin. Vanilya çekirdeklerini kaşığın ucuyla sıyırarak çıkarın. 75 gr toz şeker ve vanilya çekirdeklerini tavaya alıp kısık ateşte karamelize oluncaya kadar karıştırarak ısıtın. Kabukları soyulmuş ve küp şekilde kesilmiş elma, üzüm, tarçın, muskat ve cevizi ekleyip pişirmeye devam edin. Oda ısısında ılınmaya bırakın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Baklava yufkasını yayıp tereyağı sürün ve şeker serpin. Yufkaların üzerine tereyağı sürüp şeker serperek üst üste dizin. Elmalı karışımı üzerine yayıp yufkaları rulo şeklinde sarın. Ttereyağı sürüp şeker serpin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılındırın. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Elmalı Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye