Cevizli İzci Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli İzci Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şurup için:

Süsleme için:

5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

Cevizli İzci Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın.
  2. Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma şekli verin.
  4. Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerlerine desen yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. 
  5. Tencerede toz şeker ile suyu kaynatın. Koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. 
  6. Tatlıyı fırından çıkarıp ılık şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın.

    Farklı tatlar denemek için, cevizli ve elmalı strudel tarifini de deneyebilirsiniz.

    Şefin Yorumu :

    KOLAYLIK İÇİN
    Cevizi ufalamak için rondonuz yoksa, cevizi bir poşete alıp dışına bir mutfak bezi sarın ve merdane veya havan tokmağı ile ezin.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye