- Öncelikle sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince ince kıyın. Tereyağını eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun.
- Rengi dönmeye başlayınca iri çekilmiş ceviz, soğan ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince bir şekilde doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın.
- Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurtlu patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine cevizli kıymayı yerleştirin ve sıcak servis yapın.
- Cevizli Ali Nazik yemeğini, firik pilavı ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Cevizli Ali Nazik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Patlıcanların kabuklarını kolay bir şekilde soyabilmek için, közleme işleminin ardından bir kaba alın ve kapağını kapatarak soğumasını bekleyin.
- Tarifte kullanacağınız kıymanın fazla yağlı olmamasına dikkat edin. Mümkünse kıymaları iki kez çektirin.
- Pişirme işlemini kısık ateşte yapın. Suyunu çekmesi için birkaç dakika kapağını kapatabilirsiniz.
- Etleri yoğurtlu karışıma eklemeden önce soğumasını bekleyin. Aksi takdirde yoğurt sulanarak tadı bozulacaktır.
- Yemeği servis etmeden önce üzerine bir parça tereyağı ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Cevizli Ali Nazik Kaç Kaloridir?
- Cevizli Ali Nazik yemeğinin 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Protein bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerini zenginleştirmek için yeni tarifler arıyorsanız, birbirinden farklı şekillerde hazırlanan et yemeklerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.