Nohutları bir gün önceden ıslatın. Tavuk suyu ile haşlayıp yarısını ayırın (bir miktar suyu saklayın). Kalanını ezerek püre haline getirin. Limon suyu, kıyılmış sarımsak ve tahini ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Lavaş ekmeklerini küçük üçgen parçalar şeklinde kesin. Sıcak fırında bekleterek kızarmalarını sağlayın. Büyük bir servis tabağının üzerine tek sıra halinde lavaş parçalarını dizin. Üzerine nohutları haşladığınız sudan hafifçe gezdirin. Nohut ezmesini lavaşların üzerine yayıp nohutları serpin. Zeytinyağını tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe kavurun. Toz kırmızı biber ekleyip tavayı ocaktan alın. Çam fıstıklarını nohutların üzerine serpip sıcak servis yapın.
Nohut: En çok yenen bakliyat çeşitlerinin başında gelen nohut, protein, demir, kalsiyum ve fosfor açısından çok zengindir. Nohudu haşlamadan önce bir süre suda bekletirseniz pişerken kolaylıkla yumuşar.