Un, pudra şekeri, ince çekilmiş badem ve tereyağını mutfak robotuna alıp yoğurun (elde yoğuracaksanız tereyağının ısınmaması için hızlıca yoğurmalısınız). Yumurta sarısını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru 6-8 bezeye ayırıp içleri yağlanmış küçük tart kalıplarının içine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerlerine birer parça yağlı kağıt yayıp avuç dolusu bakliyat ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tartları fırından alıp üzerlerindeki yağlı kağıt ve bakliyatları kaldırın. Oda ısısına gelene kadar bekletin. İç harcı için, tereyağı ve şekeri tavada ısıtın. Bütün kuruyemişleri ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Akçaağaç şurubunu ekleyip tavayı ocaktan alın. Tart hamurlarının üzerine harcı paylaştırın. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.